Falkberget-Ringen - Informasjon


ForsideForside  Falkberget-RingenFalkberget-Ringen  Om dikterenOm dikteren  Dikter-museetDikter-museet  Bøker og hefter om Johan FalkbergetBøker og hefter om Johan Falkberget  ArkivArkiv
 

Informasjon
  - Generelt
  - Adresser

Årsmøte

Seminar

125-årsjubileum 2004

An-Magritt-treff 2004

Falkberget-Nytt

Bli medlem

Småskrifter

Vedtekter

Styret

Årsmelding

Gjestebok


Informasjon
 
An-Magritt
er den mest solgte enkeltbok i Den Norske Bokklubbens 40-årige historie, som månedens bok i 1974 (184 000).
 
I 2004 var det 125 år siden Johan Falkberget ble født, men forfatteren er fortsatt like aktuell: Bøkene blir lest, og filmene blir vist. «Den fjerde nattevakt» ble høsten 2000 spilt på Det Norske Teatret, etter å ha gått landet rundt med Riksteatret i 1999. I 2002 hadde Bør Børson jr. stor suksess på Det Norske Teatret! Og i jubileumsåret 2004 satte Trøndelag Teater opp musikalen "An-Magritt". I fjor høst hadde Den Norske Opera premiere på Gisle Kverndokks nye operae "Den fjerde nattevakt".

Likevel er det behov for ei venneforening for å styrke interessen for dikteren og hans livsverk. Et medlemsskap i Falkberget-Ringen er først og fremst en støtte til dette arbeidet, men som medlem vil du hvert år få tilsendt Falkberget-Nytt, og informasjon om seminarer og andre arrangementer.
 
På våre sider kan du:


 
Vi har også tilrettelagt en del faktaopplysninger om Johan Falkberget og hans diktning. Vi håper disse vil være til hjelp for personer som skriver særoppgave, eller rett og slett er ute etter informasjon om Johan Falkberget.

I sommermånedene er det også muligheter for å få omvisning på Ratvolden, Johan Falkbergets hjem.
 
I vår årsmelding prøver vi å samle alle tiltak i forbindelse med Falkberget. Vi klarer ikke å få oversikt over alt uten å få tips fra andre Falkberget-venner. Send oss melding, gjerne som E-post, eventuelt med utfyllende vedlegg. Vi kan også bruke førstesida til annonsering, om vi får beskjed i god tid. På forhånd takk for hjelpa!
 

Kommentarer? Spørsmål? Send e-post til Falkberget-Ringen, Åse Berg.